Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Παιδική Αξιοπρέπεια


Για να μη σβήσει το Χαμόγελο 




Έχω δει την Ιωάννα,  κοινωνική λειτουργό στο Χαμόγελο του Παιδιού, υπεύθυνη για τη γραμμή SOS 1056, να αγωνιά για την τύχη που θα έχουν δύο αδερφάκια εφτά και δέκα ετών από το Αφγανιστάν. Με τη διαμεσολάβηση του Χαμόγελου του Παιδιού τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και  επανενώθηκαν με τη μητέρα τους στην Ελβετία
.
Τον Alexander και τη Μαρία, «παιδιά του Χαμόγελου»,  να βγάζουν λόγο σε συνέντευξη τύπου με την αυτοπεποίθηση και την εξωτερική συγκρότηση  που παρουσιάζουν μόνο παιδιά που έχουν μεγαλώσει σε μία «κανονική» οικογένεια.

Τον Στέφανο, ψυχολόγο στο Χαμόγελο του Παιδιού, να καμαρώνει με υπερηφάνεια για το γράμμα που έλαβε από τον Αργύρη στο στρατό. Σαν να ήταν δικός του γιος.

Χθες το Χαμόγελο του Παιδιού εξέπεμψε SOS. Το Χαμόγελο του Παιδιού αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα μέσα στην κρίση που έπληξε την ελληνική κοινωνία και, σύμφωνα με το σημερινό αποθεματικό, θα μπορέσει να λειτουργήσει μόλις ενάμιση ακόμη μήνα.

Μία φίλη μου έστειλε χθες αυτό το SMS: ΣΕ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ. ΣΤΕΙΛΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΟ 54020 ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ. (ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΎ!!)

Το προωθώ. Εσείς;