Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Big in Japan

Μεγάλη επίδειξη της φύσης στην Ιαπωνία. Πως να εκφράσεις με λόγια αυτή την απίστευτη οργή;! Παρακολουθώ κι εγώ όπως και εκατομμύρια άλλοι στον πλανήτη τα τρομερά γεγονότα της Ιαπωνίας και παραμένω 3 μέρες τώρα άφωνη! Στο site του ABC News έχουν ανεβάσει αεροφωτογραφίες του πρίν και του μετά που αδυνατώ να επεξεργαστώ.
Είναι σαν να πήρε κάποιος το λάστιχο στην αυλή του, να άνοιξε την βρύση και παρέσυρε τα μυρμηγκάκια και τα φύλλα για να την καθαρίσει...Άραγε αυτό είμαστε για την μητέρα Γή, ενοχλητικά παράσιτα που κουράστηκε να τα ανέχεται και αποφάσισε να τα ξεφορτωθεί τινάζοντάς τα ή ξεπλένοντάς τα;;; Είναι σαν να σε αναγκάζει κάποιος με τον πιο βίαιο τρόπο να δείς επιτέλους την μεγαλύτερη εικόνα! Πόσο έχουμε εκμεταλλευτεί την φιλοξενία μας σ'αυτόν τον πλανήτη και πόσο ανόητοι είμαστε όλοι πιστεύοντας ότι μας ανήκει! Είναι πραγματικά αστείο αν καθίσει κάποιος να σκεφτεί ότι κάνουμε πολέμους, σκοτωνόμαστε και ερίζουμε για το τι ανήκει σε ποιόν, ποιός και πως θα εκμεταλλευτεί καλύτερα πλουτοπαραγωγικές πηγές και χώρες, αν θα καταφέρει να ανεβάσει τα κέρδη του και το χρηματιστήριο και αν θα αποκτήσει δύναμη και εξουσία πάνω σε άλλους συνανθρώπους του!!!
Ναί είναι τόσο αστείο ειλικρινά που αν δεν υπήρχε το τραγικό της κατάστασης θα ξεκαρδιζόμουν! Όμως θλίβομαι με την αλαζονεία των ανθρώπων, με την έπαρση και τις παρωπίδες που φοράμε όλοι μας. Ας κάνω εγώ την δουλίτσα μου τώρα και άσε τους άλλους να κουρεύονται....Τι με νοιάζει τι έγινε στην Ιαπωνία εδώ είναι Ελλάδα δεν κινδυνεύουμε κλπ κλπ... Στην πραγματικότητα μιλάμε πια για παγκόσμια γεγονότα με παγκόσμιες συνέπειες και πιστεύω ότι αυτό μπορεί να είναι και θετικό, απο την άποψη ότι θα μας κάνει επιτέλους να δούμε το δάσος και όχι το δέντρο. Είμαστε εδώ με δανεικό χρόνο σε δανεική γη και μπορεί να μας τινάξει απο πάνω της όποτε και με όποιο τρόπο θελήσει. Ας γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι επιτέλους και ας αρχίσουμε να σεβόμαστε τον φυσικό και κοινωνικό περίγυρό μας!